Cardamom - regina condimentelor
În timp ce piperul negru este numit regele condimentelor, cardamomul ia titlul de regina condimentelor, pe de-o parte datorită importanÈ›ei pe care a avut-o în comerÈ›ul cu condimente, È™i pe de alta parte pentru că este al doilea cel mai scump condiment/gr. după È™ofran. Cardamomul este scump pentru că creÈ™te în locuri greu accesibile.
Cardamomul de la Mill&Mortare creÈ™te sub acoperiÈ™ul confortabil al pădurii tropicale, deasupra satului Pilimathalawa, in Sri Lanka. Cardamomul necesită umbră deplină, răcoare, altitudini inalte È™i multă umiditate. Culegătorii de cardamom concureaza atat cu animalele din pădure, cum ar fi maimuÈ›ele È™i mistreÈ›ii, care iubesc, de asemenea, seminÈ›ele de cardamom cat si cu lipitorile, È›ânÈ›arii È™i alte insecte care traiesc in zonele respective si ataca oamenii.
Nu neapărat dimensiunea determină calitatea cardamomului , ci mai degrabă culoarea lui verde, care indică dacă păstaia a fost recoltată la momentul potrivit È™i dacă este uscată fraged în cuptoare mici din sate. Păstăile de cardamom conÈ›in seminÈ›e mici care, în mod ideal, ar trebui să fie gri închis sau negre. Boabele albe sunt un indiciu că cardamomul este prea vechi.
Cardamomul, atât coaja cât È™i seminÈ›ele, poate fi macinat cu uÈ™urință într-un mojar sau într-o râÈ™niță de cafea pentru a fi folosit în curry È™i deserturi indiene.
Informații despre produs: condiment organic
Ingrediente: cardamom verde
Greutate neta: 25 g
Depozitare: Într-un spaÈ›iu întunecat, uscat È™i etanÈ™
Origine: Sri Lanka