Cardamom - regina condimentelor
În timp ce piperul negru este numit regele condimentelor, cardamomul ia titlul de regina condimentelor, pe de-o parte datorită importanței pe care a avut-o în comerțul cu condimente, și pe de alta parte pentru că este al doilea cel mai scump condiment/gr. după șofran. Cardamomul este scump pentru că crește în locuri greu accesibile.
Cardamomul de la Mill&Mortare crește sub acoperișul confortabil al pădurii tropicale, deasupra satului Pilimathalawa, in Sri Lanka. Cardamomul necesită umbră deplină, răcoare, altitudini inalte și multă umiditate. Culegătorii de cardamom concureaza atat cu animalele din pădure, cum ar fi maimuțele și mistreții, care iubesc, de asemenea, semințele de cardamom cat si cu lipitorile, țânțarii și alte insecte care traiesc in zonele respective si ataca oamenii.
Nu neapărat dimensiunea determină calitatea cardamomului , ci mai degrabă culoarea lui verde, care indică dacă păstaia a fost recoltată la momentul potrivit și dacă este uscată fraged în cuptoare mici din sate. Păstăile de cardamom conțin semințe mici care, în mod ideal, ar trebui să fie gri închis sau negre. Boabele albe sunt un indiciu că cardamomul este prea vechi.
Cardamomul, atât coaja cât și semințele, poate fi macinat cu ușurință într-un mojar sau într-o râșniță de cafea pentru a fi folosit în curry și deserturi indiene.
Informații despre produs: condiment organic
Ingrediente: cardamom verde
Greutate neta: 25 g
Depozitare: Într-un spațiu întunecat, uscat și etanș
Origine: Sri Lanka
Scrie un review