Într-un mod fascinant, copacul de nucșoară oferă două condimente - nucșoară și mace. Fructul acestui arbore nu este un fruct în sensul tradițional al termenului, ci un invelis care conține semințe de nucșoară. Deasupra se afla o coajă de protecție groasă, mace, care se deschide atunci când nucile se coc. Nucșoara este un condiment popular folosit în tocănițe și sosuri, în sos bechamel sau la lasagna. Floarea de nucșoară, mace este, totuși, mai puțin utilizată - fie întreagă în tocănițe, marinate,fie sub formă de pudră în Quatre-epices, crochete și cârnați. Gustul este puțin mai puțin puternic decât nucsoara și are un ton ușor dulce, ceea ce îl face un condiment ideal pentru prăjituri și alte deserturi.
Nucșoară și mace sunt esențiale în garam masala, un amestec de condimente clasic indian. Nucșoara și macele nostru provin de la cooperativa satului din Pilimathalawa, iar nucile sunt conținute în coajă pentru a păstra aroma și aroma. Mace este întreg și are o culoare roșu-portocaliu.
Utilizare:
Nucșoară: tăiați nucile în bucăți mici sau radeți direct în tigaie.
Mace: Folosiți-l întreg sau rupeți-l în bucăți mici.
Ingrediente: nucșoară integrală și mace
Greutate netă: 45 g
Depozitare: într-un spațiu întunecat, uscat și etanș