Într-un mod fascinant, copacul de nucÈ™oară oferă două condimente - nucÈ™oară È™i mace. Fructul acestui arbore nu este un fruct în sensul tradiÈ›ional al termenului, ci un invelis care conÈ›ine seminÈ›e de nucÈ™oară. Deasupra se afla o coajă de protecÈ›ie groasă, mace, care se deschide atunci când nucile se coc. NucÈ™oara este un condiment popular folosit în tocăniÈ›e È™i sosuri, în sos bechamel sau la lasagna. Floarea de nucÈ™oară, mace este, totuÈ™i, mai puÈ›in utilizată - fie întreagă în tocăniÈ›e, marinate,fie sub formă de pudră în Quatre-epices, crochete È™i cârnaÈ›i. Gustul este puÈ›in mai puÈ›in puternic decât nucsoara È™i are un ton uÈ™or dulce, ceea ce îl face un condiment ideal pentru prăjituri È™i alte deserturi.
NucÈ™oară È™i mace sunt esenÈ›iale în garam masala, un amestec de condimente clasic indian. NucÈ™oara È™i macele nostru provin de la cooperativa satului din Pilimathalawa, iar nucile sunt conÈ›inute în coajă pentru a păstra aroma È™i aroma. Mace este întreg È™i are o culoare roÈ™u-portocaliu.
Utilizare:
NucÈ™oară: tăiaÈ›i nucile în bucăți mici sau radeÈ›i direct în tigaie.
Mace: FolosiÈ›i-l întreg sau rupeÈ›i-l în bucăți mici.
Ingrediente: nucșoară integrală și mace
Greutate netă: 45 g
Depozitare: într-un spaÈ›iu întunecat, uscat È™i etanÈ™