Ghidul Ceaiului OOLONG
Aflat undeva între ceaiul negru și cel verde, ceaiul oolong s-ar putea să nu fie la fel de faimos ca verii săi din famila Camellia sinensis, dar cu siguranță se remarcă în ceea ce privește varietatea și aroma. Nu sunteți așa bine familiarizați cu ceaiul oolong? Nu este nicio problemă, avem tot ce trebuie să știți chiar aici...
Cum se obține ceaiul oolong?
Atât oolonogurile verzi cât și cele negre provin din frunzele plantei Camellia sinensis. Oolongurile verzi sunt culese la altitudini mari, începând cu luna aprilie și până toamna, în timp ce pentru oolngurile mai închise la culoare, recoltarea începe la sfârsitul primăverii. Producția oolongului este un proces îndelungat care implică mai multe etape,dar cea mai deosebită este rularea manuală a frunzei. Oolongurile verzi au formă distinctivă ca niște mărgele iar cele închise formă lungă și ondulată.
Ceaiul oolong și cafeina
Ceaiul oolong si ceaiul verde conțin 31mg cafeină/100ml, mai puțin decât ceaiul negru, dar mai mult decât cel alb si galben.
Cum preparăm ceaiul oolong
Adăugați o linguriță de ceai ( echivalentul a 2 grame) într-o ceașcă, peste care se pune apă la temperatura de 90 grade celsius. Infuzați timp de 3 minute. Oolongul poate fi infuzat de 2-4 ori și este cu atât mai spectaculos întrucât de fiecare date sunt evidențiate alte arome.
Beneficii ceai oolong:
Combate efectele daunătoare ale radicalilor liberi
Radicalii liberi sunt atomi independenți și insatbili prezenți în corpul nostru care exercită un stres oxidativ asaupra organismului, dăunând creșterii celulelor sănătoase, accelerând procesul de îmbătrânire și contribuind la insatarea bolilor legate de îmbătrânire. Consumând antioxidanți, poți combate efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra corplui tău. Ceaiul Oolong conține polifenoli care sunt antioxidanți și care oferă multe beneficii asupra organismului și pielii.
Eficient pentru relaxare
Ceaiul oolong relaxează mintea și corpul cu constituienții săi sănătoși și liniștitori.Conține teină care calmează mintea, ameliorează stresul și îmbunătățește vigilența. Teina crește nivelul de dopamină și serotonină din din creier. Aceste substanțe chimice inflențează starea de spirit, somnul și emoțiile prin modularea producțieie de cortizol în organism, ajutând-vă să faceți față stresului.
Îmbunătățește sănătatea intestinală
Ceaiul Oolong este o alternativă sănatoasă la probioticele chimice deoarece are proprietăți antiseptice și antioxidante. Capacitatea sa de alcalinizare ameliorează refluxul acid, calmează inflamația și ameliorează durerile de stomac.
Remediu împotriva îmbătânirii pielii
Datorită conținutului ridicat de vitamina C stimulează producția de colagen, proteina naturală a pielii noastre care menține pielea suplă, elastică și sănătoasă. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen scade. Vitamina C joacă un rol vital în sinteza enzimelor de colagen și este prezentă în straturile exterioare ale pileii. Deficiența de vitamina C duce la uscăciune, inflamație, iritație și mâncărimea pileii, iar procesul de îmbătrânire este accelerat și duce la apariția ridurilor fine. Consumul de ceai oolong menține sănătatatea pielii în diferite moduri. Polifenolii din oolong sunt calmanți pentru piele și ajută la combaterea efectelor dăunătoare ale razelor UV. În plus, mineralele din ceaiul oolong mențin pielea hidratată, calmează uscăciunea și îi conferă un aspect strălucitor și tineresc
Contribuie la pierderea în greutate
Oolongul ajută la pierderea în greutate prin stimularea sistemului metabolic. Antioxidanții din oolong ajută la deblocarea grasimilor acumulate. În plus, datorită cofeinei energia crește iar activitatea creierului este stimulată. Veți performa mai bine la efectuarea exercițiilor fizice și veți slăbii mai ușor deoarece oolongul accelerează metabolismul.
Recomandarea noastră:
Ginger Snap Oolong