Cum îți prepari propriul amestec de condimente

Cum îți prepari propriul amestec de condimente
 


Condimentele fac parte din obiceiurile noastre culinare zilnice  și numai dacă vorbim despre sare și piper. Dacă adaugăm coriandru, turmeric sau ghimbir putem începe o călătorie în jurul lumii.  Pe lângă faptul că adaugă savoare, mirodeniile sunt benefice și pentru organismul nostru.
Putem cumpăra diferite mixuri sau ne putem prepara propriul amestec de condimente în funcție de gusturile preferate și de tipurile de mâncare pe care le gătim în fiecare zi.



Reguli de bază pentru  prepararea propriului amestec de condimente

1. Alegeți condimentele de bază:  piper negru măcinat, chimen, coriandru, turmeric, busuioc, cimbru, rozmarin, oregano, semințe de muștar, pătrunjel,  usturoi granulat.
2.  Stabiliți proporțiile: decideți ce proporție din fiecare condiment doriți să adăugați în amestecul umneavoastră.  Aceasta este o alegere personală, așa că începeți cu cantități mici și ajustați-le în funcție de preferințe
3. Măcinați condimentele: dacă ați cumpărat condimentele întregi, măcinați-le într-un mojar sau cu ajutorul unui blender sau cu râșniță de cafea.
4. Amestecați condimentele: Într-un castron mic, amestecați condimentele măcinate împreună. Asigurați-vă că le amestecați bine pentru a obține un amestec omogen.
5. Păstrați amestecul de condimente: Transferați mixul de condimente într-un recipient etanș pentru a-l păstra proaspăt. Etichetați recipientul cu numele amestecului și data de preparare.

Este important să păstrați amestecul de condimente într-un loc uscat și întunecat pentru a preveni deteriorarea gustului.

Combinații de condimente cunoscute
Există o mulțime de amestecuri de condimente delicioase și populare din întreaga lume. pe care le puteți prepara singuri pentru a pune în evidență un anumit gust sau aromă.

1. Garam Masala: este un amestec de condimente tradițional din India, care conține scorțișoară, cuisoare, cardamom, nucșoară, piper negru și coriandru. Indienii obișnuiesc să își prepare propria masala alegând proporțiile în funcție de gusturi.
2. Zaatar: este un amestec de condimente din Orientul Mijlociu, care conține semințe de susan, sumac și ierburi precum cimbru, oregano sau mentă.
3. Curry: este un amestec de condimente din India, care poate fi preparat într-o varietate de moduri, dar include de obicei coriandru, turmeric, chimen, ghimbir, semințe de muștar și piper roșu.
4. Ras el Hanout: este un amestec de condimente nord-african, care include o varietate de condimente precum scorțișoară, cardamom, cuișoare, turmeric, ghimbir și piper negru.

Recomandarea noastra: 

https://www.giftspace.ro/colectii/garam-masala-organic-mill-mortar-50gr.html



 
 
Categorii

Suport clienti 09:00 - 17:00

0726169833 contact@giftspace.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!