Cum preparăm un ceai perfect

Cum preparăm un ceai perfect

Specialiștii de la Whittard of Chelsea ne arată câteva trucuri pentru a face un ceai perfect. Și ar fi bine să-i ascultăm pentru că ei se pricep cel mai bine , dacă ținem cont că se ocupă de comerțul cu ceai încă de la 1886. Înainte de a urma pașii de mai jos trebuie să alegem întotdeauna un ceai sau infuzii de plante și fructe de calitate.

1. Apa
Întodeauna folosiți apă proaspătă pentru a obțin e un ceai cu gust mai intens. Apa se toarnă peste ceai. 



2. Temperatura apei
Aveți grijă la temperatura de infuzare. 
Ceaiul negru, puerh și oolong pot fi infuzate în apă aflată la punctul de fierbere. Tot la această temeperatură pot fi preparate și infuziile de fructe sau de plante. Ceaiul verde, alb sau galben trebuie infuzate mai delicat, la temperatura de 80 de grade celsius.. Pentru a atinge această temperatură lăsați apa să se răcească timp de 3-5 minute și apoi turnați peste frunzele de ceai.

3. Cantitatea de ceai

O linguriță de ceai are 2 grame. Folosim o linguriță de ceai la o ceașcă atunci cand pregătim un ceai negru sau verde si 2 lingurițe de ceai, sau 4 grame , atunci când preparăm un ceai alb, galben sau infuzie de plante sau fructe.

4. Timpul de infuzare al plantei
Pentru un gust optim este important să ținem cont de timpul de infuzare al ceaiului sau platelor și fructelor. 
Un ceai  negru se infuzează timp de 3-5 minute, cel verde între 2-3 minute iar infuziile de  fructe și plante între 3-5 minute.Pentru ceaiurile alb și galben, timpul de infuzare este între 2-3 minute/

 
Recomandarea noastră:
 






 






 
Categorii

Suport clienti 09:00 - 17:00

0726169833 contact@giftspace.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!