Specialiștii de la Whittard of Chelsea ne arată câteva trucuri pentru a face un ceai perfect. Și ar fi bine să-i ascultăm pentru că ei se pricep cel mai bine , dacă ținem cont că se ocupă de comerțul cu ceai încă de la 1886. Înainte de a urma pașii de mai jos trebuie să alegem întotdeauna un ceai de calitate.
1. Apa
Întodeauna folosiți apă proaspătă pentru a obțin e un ceai cu gust mai intens.
2. Temperatura
Aveți grijă la temperatura de infuzare. Ceaiul negru, puerh și oolong pot fi infuzate în apă aflată la punctul de fierbere. Tot la această temeperatură pot fi preparate și infuziile de fructe sau de plante. Ceaiul verde, alb sau galben trebuie infuzate mai delicat, la temperatura de 80^ C. Pentru a atinge această temperatură lăsați apa să se răcească timp de 3-5 minute și apoi adăugați ceaiul.
3. Cantitatea
O linguriță de ceai are 2 grame. Folosim o linguriță de ceai la o ceașcă atunci cand pregătim un ceai negru sau verde si 2 lingurițe de ceai, sau 4 grame , atunci când preparăm un ceai alb, galben sau infuzie de plante sau fructe.
4. Timpul de infuzare
- Ceai negru: 3-5 minute
- Ceai verde: 2-3 minute
- Ceai alb/galben: 2-3 minute
- Infuzii fructe și plante : 3-5 minute
Recomandarea noastră: