Un gust îndrăzneÈ›, concentrat de citrice È™i umami pentru care adauga profunzime gătitului.
Ce sunt lămâile sărate?
Lămâile sărate sunt lămâi întregi care au fost infuzate în saramură. Sarea înmoaie treptat coaja de lămâie, diminuand gustul amarui È™i dându-i o aromă uÈ™oară, sărată, acidă. Dacă aÈ›i vizitat vreodată Marocul, veÈ›i fi văzut È™i poate gustat lămâi sărate, depozitate în borcane mari în restaurante È™i magazine.
Pentru prepararea acestui amestec au fost uscate lamai sarate bio si apoi granulate. Procesul de uscare blând păstrează gustul È™i culoarea frumoase, prelungind în acelaÈ™i timp semnificativ durata de valabilitate.
În timp ce rolul lămâii în universul aromelor este de a da aciditate, Salted Lemon este o sursă uimitoare de umami, pe bază de fructe.
Cum se foloseÈ™te lămâia sărată:
Lămâia sărată conferă o aromă de fundal tocanitelor È™i supelor.
În vinegretă, maioneză, sosuri pe bază de iaurt È™i hummus, adaugă o notă speciala, pe care este imposibil sa nu o remarci.
Bucătarul vedetă Ottolenghi îl foloseÈ™te pentru a asezona totul, de la salate sănătoase care conÈ›in cereale sau fasole până la ouă, cartofi È™i sfeclă roÈ™ie la cuptor.
De asemenea, puteÈ›i folosi pudra noastră de lămâie sărată în orice băutură È™i cocktail-uri unde sunt necesare sare È™i lămâie - precum Martini, G&T, Bloody Mary sau Tequila.
Greutate neta: 40 g
Ingrediente: lamaie bio (92,8%), sare (7,2%)
Depozitare: intr-un spaÈ›iu întunecat, uscat È™i etanÈ™