Sumatra Long Pepper merită un loc în dulapul tău cu condimente deoarece este cu adevărat special: o interacÈ›iune complexă între căldură, dulceață È™i note condimentate. FolosiÈ›i-l acolo unde aÈ›i folosi în mod normal piper negru sau chili.
Aroma acestui condiment se aseamănă cel mai mult cu piperul negru, deÈ™i este mult mai picant È™i complex. Acest lucru se datorează faptului că nu este atât de picant încât sa atenueaze celalalte note. Are o aromă uÈ™or arsă, dar È™i note dulci de nucÈ™oară, scorÈ›iÈ™oară, cardamom È™i ghimbir. Acest amestec face ca să fie extrem de interesant pentru a fi utilizat atât pentru preparatele sărate, cât È™i pentru cele dulci.
Cum se folosește Long Pepper?
ÎncercaÈ›i-l în marinate, în tocăniÈ›e È™i murături sau în supe, aÈ™a cum aÈ›i folosi piper negru normal. Se poate utiliza întreg, dar poate fi È™i spart sau zdrobit într-un mojar.
În bucătăria din Asia de Sud, este folosit pentru a aroma mâncărurile de linte È™i murăturile.
Este, de asemenea, potrivit pentru preparete cu anghinare, ciuperci și sparanghel. Tonurile arse ale condimentului il fac foarte popular in fantastica bucatarie asiatica fiind utilozat la marinate sau sosuri, cu arome picante.
Originea produsului:
Sumatra Long Pepper este cultivat organic, cules manual și sortat de cooperative agricole la scară mică din sudul Sumatrei.
CreÈ™te în principal în India È™i Indonezia, dar se găseÈ™te È™i în alte părÈ›i ale Asiei È™i Africii.Se recoltează verde È™i este maro sau negru când se usuca.
Din punct de vedere istoric, piperul lung a fost mai comun decât piperul normal.. Bucătăria romană a fost cea care i-a apreciat în primul rând căldura È™i dulceaÈ›a. Tratamente ayurvedice, cât È™i medicina chineza a foloseste pentru tratament, de secole, acest produs.
Greutate neta: 40 g
Depozitare: intr-un spaÈ›iu întunecat, uscat È™i etanÈ™