Sumatra Long Pepper merită un loc în dulapul tău cu condimente deoarece este cu adevărat special: o interacțiune complexă între căldură, dulceață și note condimentate. Folosiți-l acolo unde ați folosi în mod normal piper negru sau chili.
Aroma acestui condiment se aseamănă cel mai mult cu piperul negru, deși este mult mai picant și complex. Acest lucru se datorează faptului că nu este atât de picant încât sa atenueaze celalalte note. Are o aromă ușor arsă, dar și note dulci de nucșoară, scorțișoară, cardamom și ghimbir. Acest amestec face ca să fie extrem de interesant pentru a fi utilizat atât pentru preparatele sărate, cât și pentru cele dulci.
Cum se folosește Long Pepper?
Încercați-l în marinate, în tocănițe și murături sau în supe, așa cum ați folosi piper negru normal. Se poate utiliza întreg, dar poate fi și spart sau zdrobit într-un mojar.
În bucătăria din Asia de Sud, este folosit pentru a aroma mâncărurile de linte și murăturile.
Este, de asemenea, potrivit pentru preparete cu anghinare, ciuperci și sparanghel. Tonurile arse ale condimentului il fac foarte popular in fantastica bucatarie asiatica fiind utilozat la marinate sau sosuri, cu arome picante.
Originea produsului:
Sumatra Long Pepper este cultivat organic, cules manual și sortat de cooperative agricole la scară mică din sudul Sumatrei.
Crește în principal în India și Indonezia, dar se găsește și în alte părți ale Asiei și Africii.Se recoltează verde și este maro sau negru când se usuca.
Din punct de vedere istoric, piperul lung a fost mai comun decât piperul normal.. Bucătăria romană a fost cea care i-a apreciat în primul rând căldura și dulceața. Tratamente ayurvedice, cât și medicina chineza a foloseste pentru tratament, de secole, acest produs.
Greutate neta: 40 g
Depozitare: intr-un spațiu întunecat, uscat și etanș
Scrie un review