Chai este un ceai picant care poate fi diferit in functie de zona in care se prepara amestecul.  
Chaiul
Mill & Mortar are la baza condimente din Sri Lanka si este inspirat de ceaiul cu scortisora din Ceylon.  Chaiul nostru contine scortisoara, cuisoare, ghimbir si cardamom, ceai negru din Sri Lanka. 

Mod de preparare: 
Sri Lanka Chai 
Intr-o cana mare se infuzeaza o lingurita de Chai cu 250 ml de apa fierbinte cateva minute. Apoi se adauga lapte, miere sau zahar si cateva seminte de cardamom
Pentru un Chai mai puternic, infuzati o lingurita de chai, timp de 10 minute, cu apa la 100 de grade, intr-un vas capac. Apoi incalziti, dar fara sa mai ajunga la fierbere, si adaugati lapte si zahar. Chaiul obtinut poate fi consumat atat fierbinte, cat si rece cu cuburi de gheata. Nu uitati sa adaugati cateva seminte de cardamom pentru un gust mai proaspat.
Cantitate: 45 g